MONTECRISTO NO.4

kr110.00

Produktbeskrivning:

Montecristo No. 4 är en av de riktigt stora cigarrerna försäljningsmässigt, enligt vissa siffror till och med den mest säljande kubanska cigarren. En cigarr får givetvis inte dessa försäljningssiffror utan anledning, Montecristo No. 4 är en riktigt fin cigarr i en prisklass som de flesta har råd att röra sig i med jämna mellanrum.

Denna cigarr andas välbehag, såväl som i smak, tillgänglighet och status. Den är sådär svenskt lagom i allt. Den påminner i mycket om sina syskon Montecristo No. 1 och 3 med sin fina harmoni av kaffe, kakao och vanilj. Montecristo No. 4 mår bra av lagring och bör därför ligga till sig i minst 3 år. Många cigarrer måste verkligen lagras men detta är inte en av dem, den blir bättre om man gör det, men det går fint att röka den relativt omgående också.

Smaker – Montecristo No. 4

Från början ger Montecristo No. 4 ifrån sig smaker av jord för att sedan, under andra tredjedelen, erbjuda mycket mer kryddiga toner. Mot slutet av cigarren så kommer mjukare toner av främst kakao och kaffe. Just smaken av kaffe är dock något som, tillsammans med toner av vanilj, ligger som en kuliss genom hela cigarren. Alla smaker är ganska så tillbakadragna så detta får anses vara en light/medium kropp. Även om smakerna kommer och går under tiden man röker så är de ändå ganska så jämna genom hela cigarren. Den som söker en komplex cigarr kanske inte riktigt hittar vad denne söker i Montecristo No. 4 men för dig som är ny cigarrökare så är denna perfekt. Den passar också utmärkt för dig som vill ha en lugn stund att sitta och fundera, denna cigarr skriker inte om din uppmärksamhet utan ger dig istället ett lugnt välbehag medan du puffar på och funderar på livets alla gåtor.

Slut i lager